Hessleby får extra miljoner

Hessleby behandlingshem utanför Mariannelund har inför det nya året fått en riktig julklapp. Budgeten utökas rejält, vilket innebär satsningar på både fler anställda och på att ge klienterna bättre vård.

Ann Rundberg, Maud Ekelöf och Roger Lönn gläds över de extra ekonomiska resurser som Hessleby tilldelats inför 2011. Pengar som ska användas för att förbättra vården och arbetsmiljön.

Ann Rundberg, Maud Ekelöf och Roger Lönn gläds över de extra ekonomiska resurser som Hessleby tilldelats inför 2011. Pengar som ska användas för att förbättra vården och arbetsmiljön.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-01-05 07:28


Med Statens Institutionsstyrelse (SIS) som huvudman tilldelas Hessleby behandlingshem en kostnadsram.
I verksamhetsplaneringen för 2011 har ledningen ingående fått beskriva hur man avser att jobba, om arbetsmiljö och så vidare.

Guldpengar
För 2010 fick verksamheten en kostnadsram på 44 miljoner kronor, vilket man nu fått utökad till 48 miljoner.
Utöver den vanliga uppskrivningen med tre procent handlar det därför om minst 2,5 miljoner extra till verksamheten.
Att vara institutionschef i ett sådant läge känns naturligtvis ganska bra.
- Nu känns det som om vi har vind i seglen. Ytterst handlar det om att personalen har gjort ett bra jobb och att man är nöjda med vårt arbete, säger Roger Lönn.

Psykolog
Det extra tillskottet kommer att innebära nya arbetstillfällen, för att öka vårdkvalitén och omvårdnaden, samtidigt som arbetsmiljön förbättras.
Tidigare har behandlingshemmet köpt in en 20 procentig tjänst som psykolog från Långanässkolan i Eksjö. Nu har man i stället möjlighet att inrätta en tjänst på 0,75 procent och får på så vis betydligt bättre resurser.

Optimal utredning
Ambitionen är bland annat att kunna förbättra de så kallade SIS-utredningarna, där man försöker hitta varje klients problem men också möjligheter, för att lättare se varje persons behov och bästa behandling.
- Det är viktigt att utredningen blir så noga som möjligt, säger Maud Ekelöf, biträdande institutionschef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om