Hittade sitt drömprojekt i Ingatorp

Karina och Gunnel Ekblad, nyinflyttade Ingatorpsbor, har inlett arbetet med att renovera det gamla charkuteriet i Ingatorp. Här ska "Regnbågsdalens Café och Guesthouse" öppna under början av nästa år.

Gunnel och Karina Ekblad har hittat sitt gemensamma drömprojekt i det gamla charkuteriet i Ingatorp. Här håller de på att iordningställa ett café och ett gästhem.

Gunnel och Karina Ekblad har hittat sitt gemensamma drömprojekt i det gamla charkuteriet i Ingatorp. Här håller de på att iordningställa ett café och ett gästhem.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-12-02 07:37


- Vi har haft en dröm i många år att skapa något eget, säger de och strålar av energi och förnöjsamhet att de hittat det gemensamma drömprojektet i Ingatorp.
- Vi har åkt runt och tittat på olika platser, bland annat i Dalarna, berättar de.
Inget av vad de besökte kändes dock riktigt rätt, så vardagen fortsatte att rulla på som vanligt i Stockholm.
- Men så var jag inne på Internet. Jag tittade på hus som var till salu och hittade det här. Det blev kärlek vid första ögonkastet, säger Gunnel Ekblad, om fastigheten som har tre lägenheter och en butikslokal samt även har ett tillhörande gårdshus med rökeri.
Karina delade samma uppfattning, så när de i samma veva skulle på semester till Danmark, passade de på att även titta på huset i Ingatorp.
Och de blev inte besvikna!
Det tog det bara några dagar innan de lagt upp handpenningen för att bli husägare i Ingatorp.
Nyblivna Ingatorpsbor till ortens gamla charkuteri, som stängde 1962, har de satt igång att renovera för att skapa ett café och gästhem på orten.
- Vi började med trädgården och nu håller vi på inomhus, säger de om fastigheten som de senaste åren ägts av ett par från Södertälje. De har haft det som sommarhus och har även hyrt ut ett par av lägenheterna.

Hyra ut
- Här ska badkaret rivas ut och det ska bli handikappanpassat, beskriver Karina Ekblad då hon guidar runt bland bräder och nyuppsatta väggar.
- I januari räknar vi med att kunna hyra ut en nyrenoverad lägenhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om