Hjälpen från Ingatorp växer

En semesterresa för några år sedan år sedan förändrade livet totalt för Göte Dunsäter och Lennart Hellström i Ingatorp. Nu viger de en stor del av sin tillvaro åt att hjälpa svårt utsatta barn och deras mammor i Marocko.

Lennart Hellström och Göte Dunsäter gör nu sin tionde hjälpresa. Några av resväskorna med barnkläder är redan fullpackade.

Lennart Hellström och Göte Dunsäter gör nu sin tionde hjälpresa. Några av resväskorna med barnkläder är redan fullpackade.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-02-12 07:44


Göte och Lennart var på väg hem efter en semester i Marocko. På väg till flygplatsen gjordes en insamling av mynt och det berättades om ett barnhem som skulle få de insamlade pengarna.
De blev nyfikna och minnet vad som berättats satt fast. Så mycket att de bestämde sig för att resa tillbaka och ta reda på vad det var för ett barnhem och om det var seriöst.
Sedan dess har de återvänt gång på gång för att hjälpa barnhemmet och snart ska de göra sin tionde hjälpresa. Denna gången för att hjälpa två barnhem men med samma grundare.

Hjälpte andra
Madame Mahjouba Edbouche som idag är cirka 65 år blev änka vid 23-24 års ålder, med sex barn. (tre egna och tre som var hennes man). Det var då hon började sin kamp för kvinnor och barn i ett hårt samhällsklimat. Men det var inte förrän någon gång på 1990-talet som hennes verksamhet kom igång på riktigt.
Fokus sätts på att hjälpa gravida kvinnor, (ibland våldtagna). Ofta har de blivit utslängda av sina män och utstötta av sina familjer. På barnhemmet, som kan ta emot cirka 35 barn, får de hjälp att föda och får hjälp att hitta tillbaka till ett drägligt liv.
Barn "som inte har en pappa" räknas inte. Men genom barnhemmet får barnen ett värde, de tilldelas ett officiellt namn och blir registrerade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om