Hjälporganisation vill ha fler volontärer

Inne på Krusagårdens gårdsplan huserar Eksjöbaserade hjälporganisationen Bas in Sweden. Med Eksjö som bas bedriver man hjälpverksamhet mot Nepal.

Therese Leiner, Magnus Leiner, Else-Britt Leiner med barnen Jakob och Gustav Leiner i Bas in Swedens lokal i Eksjö.

Therese Leiner, Magnus Leiner, Else-Britt Leiner med barnen Jakob och Gustav Leiner i Bas in Swedens lokal i Eksjö.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-12-06 16:30

Bas in Nepal startade upp sin verksamhet under 2001 och i Sverige 2009, man driver ett härbärge i Nepals huvudstad Katmandu och efter fjolårets jordbävning ökade hjälpbehovet än mer.

I lokalen kommer och går en strid ström av folk under Vimmerby Tidnings besök och för att få folk att hitta in har man en alldeles egen "inkastare” vid ingången.

– Allt vi samlar in här går oavkortat till härbärget i Nepal, säger Therese Leiner. Vi säljer en del saker som till exempel kryddblandningar här liksom handgjorda sjalar och söker också löpande efter volontärer som kan åka ner och arbeta i Katmandu.

Man hjälper årligen cirka 600 personer på plats i Katmandu och har sedan starten alltid haft minst en volontär på plats.

Väckt intresse

Organisationens arbete har väckt intresse bland annat hos en motorcykelorganisation i Nässjö som kombinerar sina resor med att samla in pengar och åker ofta ned till Nepal för att hjälpa till.

– Vi får in en hel del pengar till verksamheten varje år så det är väldigt roligt. Själv har jag och min man Magnus inte varit i Katmandu ännu, men tanken är att vi ska åka dit inom ett par år när barnen blivit större.

Man gör fler nedslag utöver aktiviteten under julmarknaden i Eksjö och finns även representerade på nätet.

Under fjolårets julmarknad i Eksjö fick man in runt 15 000 kronor.

– Det är verkligen roligt att vi får vara med här under marknaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om