Hjältevadsskolans framtidsmöjligheter utreds

Vad ska det bli av Hjältevads skola i framtiden när skolsalarna töms på barn? Under tre månader ämnar Hans Månson utreda vilka möjligheter det finns för lokalerna.

Hjältevads skola som snart står tom på elever. Ett problem eller en miljon möjligheter? Det ska nu utredas.

Hjältevads skola som snart står tom på elever. Ett problem eller en miljon möjligheter? Det ska nu utredas.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2010-01-22 07:18


Beslut har tagits att Hjältevads skola ska läggas ner. Efter vårterminen, kanske tidigare, flyttar barnen till Ingatorp. I lokalerna kommer förskolan att återfinnas framöver men därutöver finns stora ytor, som det nu står i stjärnorna, vad de ska användas till.

Förstudie
- För att utreda fullt ut vad man ska göra med lokalerna, så krävs det att någon tittar på det. Och det tar tid att prata med folk och olika verksamheter, säger Johanna Stejdahl på Emilkraften i Mariannelund.
Det har gjort att fastighetsägaren Eksjö Kommunfastigheter AB, kommunens näringslivsbolag eksjö.nu samt Emilkraften, gått samman och sökt pengar, för att kunna genomföra en förstudie kring "bevarandet av Hjältevad". Projektägare är Emilkraften. Totalt har man fått cirka 150 000 kronor i landsbygsutvecklingspengar från Jordbruksverket.
Uppdraget har gått till Hans Månson, Mariannelundsbo sedan åtta år tillbaka. Han har tidigare jobbat med turism och nätverksbyggande, bland annat när det gäller besöksnäring och sportfiske i regionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om