Höga häckar och gropar i vägen

Gropar i vägen vid prästgårdsallén gör att cyklisterna kör omkull. Dessutom döljer den höga häcken skyltarna. En trafikfara, anser flera Mariannelundsbor. - Så här får det inte se ut, säger en av de boende i området.

Är det en stoppskylt som gömmer sig bakom den höga häcken? Foto: Rebecca Carlsson

Är det en stoppskylt som gömmer sig bakom den höga häcken? Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-17 06:47

Vägen vid prästgårdsallén ser allt annat än vacker ut. Precis vid vägen vid ingången om man kommer från stora vägen finns det mer än tolv gropar i marken - på mindre än tretton meter.
Värst är det sista biten fram till stora vägen. Om man följer vägen till höger mot Bobinen ser det nästan lika illa ut där. Även vid Herrgårdsparken finns groparna.
- Jag har bott här sedan 1959 och vägen har alltid sett ut så här, säger en av de boende i området som berättar att hon tidigare skickat mail till kommunen angående detta.
Kommunen kom dit och lade på grus men efter ett tag såg det likadant ut igen.
- De borde göra något åt detta, kanske asfaltera en bit. Det hjälper inte att bara lägga på grus, anser kvinnan som bor i området.
Hon berättar att hon en gång kört ner i ett av hålen med cykeln och skadat nacken. Hon säger att det inte alltid hjälper att vara uppmärksam på groparna eftersom man alltid ser lite sämre när det regnar och är mörkt.
- Jag har haft ont i nacken ett halvår nu. Jag vill ju inte att andra också ska skada sig, säger kvinnan och tillägger att det även borde göras något åt de höga häckarna vid utfarten mot stora vägen om man kommer från allén.
- Så där höga häckar får det ju inte vara. De borde nog huggas ner, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om