Höga hastigheter inne i samhÀllet

De fastighetsÀgare som bor pÄ HÀssleby gata i Mariannelund, har en konstant rÀdsla för att det inom kort kommer ske en olycka. Det Àr vÀldigt mÄnga som övertrÀder hastighetsbegrÀnsningen och ungdomarna anvÀnder vÀgen som en lekplats.

HÀssleby gata Àr mer eller mindre en racerbana för ungdomarna pÄ orten. Foto: Isabella Lindström

HÀssleby gata Àr mer eller mindre en racerbana för ungdomarna pÄ orten. Foto: Isabella Lindström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-02-25 07:16


Även om man för en tid sedan sĂ€nkte hastigheten till 40 kilometer i timmen i hela Mariannelund, sĂ„ upplever mĂ„nga invĂ„nare att det Ă€r betydligt fler som bryter mot de nya hastighetsföreskrifterna.
MÄnga anser kanske att HÀssleby gata ligger utanför samhÀllet, men trots detta rÄder det 40 kilometer i timmen Àven pÄ denna gata.
- Det finns mÄnga barn i omrÄdet och vi Àr mÄnga som Àr rÀdda för att det kommer hÀnda nÄgot otÀckt hÀr om buset fÄr fortsÀtta. NÀr bilisterna kör för fort hinner de inte stanna om ett barn skulle springa ut pÄ vÀgen, sÀger en av de boende i omrÄdet.
Och att det Àr mycket buskörning pÄ orten kan nog de flesta invÄnarna hÄlla med om.
- Det Àr mÄnga Mariannelunds-ungdomar som nyligen fÄtt körkort och jag vet inte om de anvÀnder HÀssleby gata som nÄgon slags startstrÀcka för att försöka ta sig till mÄnen. Det Àr vÀldigt fÄ som hÄller gÀllande hastighet.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om