Höglandspoliser var vapenlösa

För andra gången i rad gick låset till vapenförrådet, i det nya polishuset i Eksjö, i baklås. Det gjorde att Höglandspoliserna var vapenlösa på nyårsafton. Först efter att de fått låna andras vapen och med flera timmars fördröjning kunde de ge sig ut på fältet.

Eksjö/Mariannelund2011-01-05 07:21

Incidenten inträffade vid 16-tiden när poliserna skulle ut i tjänst på nyårsaftonen. Några vapen, ammunition och annan utrustning kunde de dock inte få ut.
Elektroniken i det splittans nya polishuset spelade ett spratt, för andra gången i rad. Låset till vapenförrådet hade nämligen valt att gå i baklås och vägrade att öppna sig.

Åka och låna
I stället fick poliserna avvakta och sedan låna utrustning av kollegor som gick av sina pass vid 21-tiden.
- De fick åka till närliggande polishus och låna vapen, säger biträdande närpolisområdeschef Mikael Sjöbrink, i en kommentar till Smålandstidningen.
Att inte polishusen på orter runt omkring stängts var en del av lösningen. Nu fick patrullerna som utgick från Nässjö, Tranås och Vetlanda vaka över hela Höglandet. Annars hade hela Höglandet stått utan en enda polispatrull med vapen om en allvarlig händelse skett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om