Högtidlig skolavslutning

Folkögskolan hade på onsdagen sin skolavslutning. Skolkören bidrog med sång och musik och det utdelades hälsningar till skolans elever och lärare. Rektor Torulf uppmärksammades med en gåva och tacktal. Han lämnar skolan för nya uppdrag i Indien till hösten.

Folkhögskolans skolkör bidrog med sång och musik.

Folkhögskolans skolkör bidrog med sång och musik.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2003-05-30 07:51

Det var en fullsatt aula på onsdagen när folkhögskolan hade sin skolavslutning. Skolkören fyllde aulan med en underbar stämning av sånger och det var nog ingen tvekan att eleverna kände glädje. Tre tjejer från skolans dansgrupp dansade till låten "Lever igenom dig", som en hyllning till sin kristna tro.
Skolan fick ett antal hälsningar från olika ställen, bland annat från bibelskolor i Östeuropa och från systerskolan Oradja i Rumänien.
Folkhögskolans styrelseordförande Carl-Olof Nilsson tackade alla elever för att de valt denna skola och önskade all lycka i framtiden.
- Jag vill tacka er alla kursdeltagare för att ni har valt denna skola, sa Torulf Holmberg, skolans rektor. Han gav också sitt tack till skolans personal, lärare, elever som har hjälpt till med det ena och det andra, som elevrådet och ungdomarna på fritidsgården.
Centrumkyrkans pastor Samuel Hagle tackade även han skolans elever för det arbete de har gjort på fritidsgården.
- Ni har många gånger hindrat ungdomarna från att ta till flaskan genom det stöd och omsorg ni har gett dem, menade Samuel Hagle.
Det var hög stämning av applåder och jubel när lärarkårens representanter Marianne Boo även kallad "Boosan" och Pierre Wandestam, fick representera sitt tack och utdelade en gåva till Tor-Ulf för att han utfört sitt ledarskap utomordentligt bra.
- Du går före, du går med oss, du är ödmjuk, du lyssnar, du har ett hjärta för oss alla, sa Marianne Boo till Torulf Holmberg.
Skolkören sjöng avslutningsvis en sång de skrivit själva som ett farväl och tack till elever och lärare.
- Snyft, snyft sa Torulf Holmberg och gestikulerande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om