Högtidsdag på Ing2 lockade

I lördags var det dags för högtidsdag på Ing2. Under lördagens timmar kunde allmänheten se och lyssna till förevisningar, åka diverse olika fordon, samt få information om arbetet som soldat. - Syftet är att allmänheten ska få komma och se vad som verkligen sker på Ing2, berättar informationschef Maddelena Lago

Många olika fordon visades upp under högtidsdagen på Ing2.

Många olika fordon visades upp under högtidsdagen på Ing2.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-09-09 06:19


Det är flera år sedan regementet hade öppet hus senast då man istället visat verksamheten genom Regementets dag och Blåljusdagen. Efter lördagens välbesökta arrangemang är intresset stort för att det ska återkomma och förhoppningsvis fortsätta ha det en gång per år.
- Syftet med dagen är att man ska få komma innanför staketet och se verksamheten och vad som händer på Ing2, berättar informationschef Maddelena Lago.

Förevisningar om verksamheten
Nya regementschefen Patrik Ahlgren invigde dagen med tal och därefter tog hemvärnets musikkår över. Sedan kunde man under fem timmar delta i förevisningar och aktiviteter som pågick varje halvtimma under hela dagen. Bland annat var det personbroar uppbyggda, man fick åka i diverse fordon på området och delta i förevisningar om bland annat ammunitions- och minröjning. Sammanslaget för Ing2?s öppet hus var även Veterandagen, Armédykarnas 60-årsjubileum och Hemvärnets dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om