Höhoppning och dans på Liv och kolifejs

Ingen behöver bli upphissad i en flaggstång för att se Mariannelund. Under lördagens Liv och kolifejs vaknade samhället till liv och det fanns både aktiviteter för stora och små. Den som ville se ännu mer kunde åka hölass en tur i samhället.

Emanuel Olofsgård, 5, tyckte att det var roligt att hoppa och busa i höet som körts ut till tennisparken i samband med Liv och kolifejs.

Emanuel Olofsgård, 5, tyckte att det var roligt att hoppa och busa i höet som körts ut till tennisparken i samband med Liv och kolifejs.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-08-13 06:23

Aktiviteterna nere vid Julles verkstad började redan på förmiddagen då Mariannelundsborna fick besök av Carl von Linné.
Därefter presenterade dagens borgmästare, Anders Wenehult, en dansgrupp bestående av Åsa och Karin Svensson, Dotana Schönberger och Johanna Kaukua:
- De ska stå och trängas här på scen och då kan det ju bli lite tajt, eller som det heter på engelska - Too Tight. Det är också namnet på denna dansgrupp.
Too Tight bjöd på en riktig uppvisning som bokstavligt fick scenen att gunga, innan det blev dags att släppa fram Centrumkyrkans sånggrupp. De sjöng under temat "Minns du sången?".

Ponnyridning för små
Samtidigt kunde de små barnen hoppa i hö eller gå bort till de tre hästarna, Ture, Tor och minstingen Effy.
De stod nämligen för dagens ponnyridning. Söta Effy, som leddes av ägaren tioåriga Martina Nordström, blev genast barnens favorit.
Vid ponnyridningen kunde den bilintresserade också ta sig en titt på några veteranbilar.
Anita Trybon och Pål Marnetoft från Silverdalen hade med sig sina två gamla bilar, en mintgrön Ford Anglia från 1952 och en beige Renault 4 CV från 1958.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om