Höll på att missa sin egen rättegång

Under tisdagen inleddes rättegången i Göteborgs tingsrätt mot Mariannelundsföreta som misstänks för utpressning i ett fall som kopplas samman med mordet i Nässjö.

Mariannelundsföretagaren på väg genom säkerhetskontroll i sista minuten.

Mariannelundsföretagaren på väg genom säkerhetskontroll i sista minuten.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-03-26 08:08


Det är en lång rättegång som omfattar tre mål. Rättegången mot Mariannelundsföretagaren väntas dock avslutas idag onsdag.
Under tisdagen genomfördes förhör och sakframställan från åklagarna och advokaternas sida. Det presenterades också en förklaring från åklagarna Klas Lorefors och Jessica Anderssons sida på hur utpressningsmålet hänger ihop med mordet i Nässjö.
Men det började med att Mariannelundsföretagaren höll på att komma för sent och missa inledningen på sin egen rättegång.
Göteborgs tingsrätt är inte lika enkel att röra sig i som Eksjö tingsrätt. Det börjar med en flygplatsliknande säkerhetskontroll i entrén.
Där hamnade Mariannelundsföretagaren efter vår tidnings utsände bara ett fåtal minuter innan rättegången var tänkt att börja.
Rättegången hålls i en säkerhetssal under jord och det genomförs ytterligare en säkerhetskontroll innan man släpps in i ett förrum till säkerhetssalen.
Där hamnade Mariannelundsföretagaren återigen i köbildning och måste lämna ifrån sig sin telefon. Rätten har förbjudit alla kameror och telefoner bortom andra säkerhetskontrollen.
Till slut fick Mariannelundsföretagaren gå före i kön efter att ha förklarat att han faktiskt var part i målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om