"Hon gick ut varje dag"

Måndagens förhör med Bruzaholmsmannen kom att kretsa mycket kring låset på campingstugan där de bott under många år. Enligt mannen hade paret var sin nyckel till hemmet, men när han greps hade han både sin egen och kvinnans nyckel på sig.

Eksjö/Mariannelund2008-10-21 06:31

Mannen har i tidigare förhör berättat att han haft en nyckel och att den andra, kvinnans, hängt på en spik vid sängen i stugan. Åklagaren och kvinnans advokat ifrågasätter detta då mannen hade bägge nycklarna på sig när han greps. Dessutom ska han själv ha berättat att han en gång fick krypa in genom det lilla fönstret i stugan för att låsa upp, då han inte visste vart han lagt sin egen nyckel.
Men om kvinnan befann sig inne i stugan, och om hon visste att hennes nyckel hängde vid sängen, varför hade hon då inte låst upp för mannen? undrade försvaret. Mannen suckade.
- Jag vet inte, jag minns inte. Kanske var hon så dålig att hon inte orkade gå och hämta nyckeln, sa han och skyllde flera gånger under dagen på att hans huvud "inte fungerade som det skulle"
Han hade periodvis svårt att koncentrera sig och blev irriterad på åklagaren och kvinnans försvarare då de ställde frågor som han tyckte att han redan hade besvarat.

Polisen lagt dit
Han tyckte det var märkligt att Polisen hittat två nycklar till stugan bland hans tillhörigheter.
- Polisen måste ha gått och hämtat nyckeln i stugan och lagt dem bland mina saker. Det finns ingen anledning för mig att ha två likadana nycklar, sa han.
Han uppskattar att låset ska ha gått sönder för ett och ett halvt till två år sedan. Det var då han satte dit ett hänglås och en kedja. Men enligt campingstugeägaren fanns kedjan och låset där redan 2003.
Mannen ska även i tidigare polisförhör ha sagt att låset varit trasigt större delen av tiden då paret bott i Bruzaholm. Två år av nio år tyckte åklagaren inte rörde sig om så lång tid och undrade om det kunde varit längre.
Men detta är inget som den åtalade har lagt på minnet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om