Hon tvingas spola en halvtimme för att få varmvatten

Eksjö kommun uppmanar invånarna att tänka på att hushålla med vattnet och ger goda tips hur man kan spara vatten. Samtidigt tvingas boende i kommunens egna fastighetsbestånd att spola vatten "halvtimmesvis" för att få fram något varmvatten.

På dagen och på kvällen finns varmvatten i kranen men på morgonen när Ulla-Britt Holmström går upp är det iskallt. Hon hinner äta frukost innan det blivit varmt. Foto: Ivonne Svahn

På dagen och på kvällen finns varmvatten i kranen men på morgonen när Ulla-Britt Holmström går upp är det iskallt. Hon hinner äta frukost innan det blivit varmt. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-03-16 16:00

Eksjö kommun införde i slutet av förra året restriktioner för vattenanvändningen av det kommunala vattnet på grund av låga vattennivåer i kommunens grundvattentäkter. En återhållsamhet som fortfarande råder.

I en information ges en rad goda tips hur man kan spara vatten, inte köra halvfyllda diskmaskiner och tvättmaskiner, stänga av kranen när man borstar tänder och använda balja, istället för rinnande vatten när man diskar och så vidare.

Men i kommunens egna fastigheter tvingas hyresgäster samtidigt spola vatten onödigt länge, för att få varmvatten som de kan använda.

- Det finns inget varmvatten här på morgonen och man får vänta länge på att det kommer, säger Ulla-Britt Holmström, som är en av de pensionärerna som är morgonpigga och många gånger kliver upp i ottan.

- Jag sätter på kranen med varmvatten. Sedan går jag och sätter på kaffet och äter frukost. Under tiden står kranen på. Efter en halvtimma ungefär kan jag gå tillbaka och tvätta mig, säger hon.

- Ja, det brukar det ta innan det blir varmt. Alla säger att det är besvärligt. Det är väl för långt från centralen, säger hon men ifrågasätter hur det kan vara så i kommunens egna fastighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om