Hopp för vuxentandvården i Mariannelund

Folktandvården i Mariannelund har fått en fast anställd tandhygienist. Det gör att vuxentandvården får betydligt bättre förutsättningar framöver.

Eksjö/Mariannelund2011-11-02 07:30

Folktandvården i Mariannelund har de senaste åren brottats med både nedläggningshot och brist på tandläkare.
Nedläggningshotet är undanröjt men bristen på tandläkare kvarstår. De små orterna blir förlorarna när tandläkare ska rekryteras.

Från andra håll
Sedan tandläkare Kaj Silfver gick i pension förra sommaren har landstinget fått prova nya vägar för att upprätthålla servicen.
Fokus har främst satts på barnens tandvård. Denna sköts numera av personal från Hultsfreds Folktandvård genom ett avtal med Kalmar Läns Landsting.
Tandläkare från Hultsfred är i Mariannelund ett par dagar i månaden för att hjälpa barn med deras tänder. Tandhygienisten Ann Hansson arbetar därtill med barn i Mariannelund varje vecka.

Pendlar
Då ingen permanent tandläkare hittats har landstinget löst en del av problemet genom att tandläkare från Jönköping kommer till Mariannelund.
Tandläkare Carina Lindberg pendlar till Mariannelund två gånger i veckan. Hon har då främst de vuxna patienterna att ta hand om.
Att Folktandvården det senaste ett och halvt året bara kunnat erbjuda vuxentandvård två gånger i veckan, har naturligtvis gjort att tandvården haltat rejält i den bemärkelsen, att väntetiderna och tidsintervallerna att bli kallade blivit betydligt längre än innan. Dessutom har tjänsten som tandhygienist varit vakant i ett och halvt år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om