Hotade döda mamman

En man ska flera gånger ha dödshotat sin mamma i östra Eksjö kommun. En gång hotade han skära halsen av henne och höll samtidigt i en kniv.

En 40-årig man ska ha hotat sin mamma i östra Eksjö kommun till livet samtidigt som han höll i en kniv. Foto:Arkiv/Ellinor Harrysson

En 40-årig man ska ha hotat sin mamma i östra Eksjö kommun till livet samtidigt som han höll i en kniv. Foto:Arkiv/Ellinor Harrysson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-10-04 08:30

En 40-årig man åtalas för grovt olaga hot, två fall av olaga hot, skadegörelse, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Hoten har alla riktats mot hans egen mamma, en kvinna som är bosatt i östra i Eksjö kommun.

I slutet av augusti var mamman och hennes sambo i Vetlanda där de träffade sonen vid hans bostad. Där ska sonen ha hotat att skära halsen av sin mamma. Han höll då samtidigt i en kniv.

Enligt åklagaren begick sonen gärningen med uppsåt och handlingen var ägnat att framkalla allvarlig fruktan för mammans egen säkerhet.

Vid tidpunkten skar han sönder däcken på en bil som tillhör mammans sambo. Sonen misstänks för grovt olaga hot och skadegörelse.

Polis larmades till platsen och bland vittnena finns polis som deltog i ingripandet och ett vittne som hört mannens hot gentemot mamman. Kniven beslagtogs.

Ett par veckor senare, i mitten av september, larmade personer att det uppehöll sig en aggressiv och hotfull person vid en verksamhet i östra Eksjö kommun. Flera polispatruller beordrades till platsen och mannen belades med handfängsel och greps.

Det visade då att mannen hotat sin mamma igen. Sonen hade skickat sms till sin mamma med innebörden att han skulle skada eller döda henne. Men han dök också upp personligen och uppträdde aggressivt. När larmet kom till polisen fanns uppgifter att mannen hade någon form av tillhygge men det var då oklart vad.

Det visade sig vara en kniv och han åtalas nu för att ha burit kniv på allmän plats. Provtagning visade att han hade använt amfetamin till åtalspunkterna läggs därmed ringa narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om