Hotade personal med vässad tandborste

Med en vässad tandborste tryckt mot halsen på en i personalen tvingade två Hesslebyklienter till sig mediciner och en bil. I går stod de åtalade i Eksjö tingsrätt för flera brott, men själva hade de suddiga minnesbilder av händelsen.

Eksjö/Mariannelund2009-03-31 06:45

Det var den 20 februari som en 25-årig man och en 30-årig man, bägge hemmahörande i Skåne, rymde från en låst avdelning på Hessleby behandlingshem.
Händelsen utspelade sig vid halv nio-tiden på kvällen och vid detta tillfälle jobbade tre personer på den låsta avdelningen. En man och en kvinna höll på med en dokumentation inne på ett kontor medan den tredje, en man, befann sig i köket.
Plötsligt kom 25-åringen in på kontoret och sa att han inte trivdes där och ville därifrån. Personalen sa till honom att de skulle prata om saken lite senare, men 25-åringen ville inte ge sig och blev alltmer panikslagen och högljudd.
- Jag vill härifrån! Vi vill härifrån, skrek han enligt personalen.
Personalen som höll på med dokumentationen reagerade på ordet "vi" och förstod inte riktigt vad han menade. Samtidigt som de såg upp fick de syn på 30-åringen som kom in på kontoret från köket.
Åklagaren yrkade på ett och ett halvt till två månaders fängelse. 25-åringens advokat tyckte att hans klient skulle få vård eftersom han bland annat hade ADHD, vilket han ansett att man tagit hänsyn till Hessleby behandlingshem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om