Hövdingen invigde nytt teknikcenter i Bellö

Färg- och lackfabriken i Bellö invigde på fredagen sitt nya teknikcenter. Det skedde vid en festlighet där mestadels kunder men även leverantörer, grannföretag, kommunalråd och landshövding deltog.

Eksjö/Mariannelund2007-06-02 04:18

Becker Acroma levererar sin färg och lack till den ytbehandlande industrin över hela världen. Man säljer bland annat till tillverkare av snickerier, kök- och badrumsinredning, möbler, skivmaterial, dörrar, fönster och lackade golv.
Även om det är färg och lack som produceras på företaget är det den färdiglackade ytan som man egentligen säljer. Färgen och lacken ska fungera med ytan och vara den optimala lösningen för kunden.
Kunderna är också många över hela världen och affärerna går bra. Med det har även företaget sett behovet att växa.
Becker Acroma har produktion både i Märsta och i Bellö. På båda platserna har det funnits ett teknikcenter under många år.
Men nu satsar man än starkare på det området och nya teknikcenter med toppmoderna maskiner står nu därför klara både i Bellö och Märsta.
Det nya teknikcentret i Bellö är på 700 kvadratmeter. Det innehåller två produktionslinjer, en för sprutlackering av profilerade produkter och en för valslackering av släta ytor.
Här kan kunderna testa färgerna och lackerna på deras eget material. På så sätt kan man testa den färdiglackade ytans kvalité på aktuellt material. Man kan prova lackens hållfasthet, tålighet mot repor, glans och hur den reagerar på både kemikalier men också på exempelvis kaffe, fett eller vanligt vatten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om