Hundraårsjubileum för biografen

På Juldagen firade Mariannelunds biograf 100 år. Biografen är bland Sveriges äldsta. Vid middagstid gick premiären på filmen "Emil och Ida i Lönneberga" och på eftermiddagen gick premiären på filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

Fr vänster; Ellna Anckarman, Jana Anckarman och Astrid Anckarman välkomnade vid entrén med gratis godis. Foto. Jannica Karlborg

Fr vänster; Ellna Anckarman, Jana Anckarman och Astrid Anckarman välkomnade vid entrén med gratis godis. Foto. Jannica Karlborg

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-12-27 05:07


Arrangör är filmsektionen på Emilkraften. Gunnar Sand som har jobbat på Mariannelunds bio i cirka 20 år har varit en drivande eldsjäl för bions fortgång. På biljetterna var det förköp. Biljettförsäljningen gick riktigt bra och filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" blev slutsåld redan några dagar innan premiär och cirka ett 90-tal biljetter såldes till "Emil och Ida i Lönneberga". Det bjöds på godis och dryck vid entrén såväl till vuxna som till barn. Bion var riktigt festlig med ballonger och diverse utsmyckning dagen till ära. Det var tydligt att det firades något riktigt stort.

Information
Medan publiken satt och väntade på att filmen skulle börja kunde de läsa information om biografen på bioduken. Sara Schwardt var också på plats för att tala innan filmerna. Hon har brevväxlat med självaste Astrid Lindgren i över 30 år. Sara talade bland annat om biografen och vilka filmer Astrid Lindgren kan tänkas ha sett på samma biograf som barn för många år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om