Husförsäljningen nere på rekordnivå

Husförsäljningen ligger på rekordlåg nivå just nu, berättar Trivselhus VD Erik Larsson och går tillbaka till 1958 för att finna liknande siffror. Prognosen för hur mycket man ska sälja generellt i Sverige har sjunkit för varje gång branschorganet Husindustrin lämnat en ny rapport berättar han vidare.

Eksjö/Mariannelund2012-05-09 06:24

Oron i Europa berättar Erik Larsson tydligt avspeglar sig i folks köplust när det gäller nyproducerade hus.
Han berättar också att bolånetaket utgör den största faktorn i sammanhanget och har gjort att folk i allt större utsträckning väljer att köpa billigare och klassiska hus.

Miljötänk
Folks miljötänk berättar han också spelar in där man gärna bygger in miljövänliga moderna lösningar i huskroppar med lite äldre design.
- Det finns en miljömedvetenhet bland våra köpare och detta är också något vi hållit på med under lång tid, säger Erik Larsson.
- Folk är ju annars inte så intresserade av att betala mellan tre och fem miljoner kronor för ett hus om man inte vet om man har jobbet kvar i framtiden.
Däremot tror Erik Larsson inte att nytrenden att bygga om gamla hus till nya spelar in i köptankarna kring nya hus, utan att det helt är ekonomin som styr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om