I kamp för äldreomsorgen i Mariannelund

Vad händer med äldreomsorgen i Mariannelund? Att det finns en stark oro över utvecklingen inom äldreomsorgen gick inte att ta miste på vid torsdagskvällens möte i Bobinens matsal.

Eksjö/Mariannelund2010-02-13 05:05

Arrangör till mötet var Socialdemokraterna i Eksjö. De fick gehör för samlingen som lockade en mängd besökare och långt ifrån enbart pensionärer.
Socialdemokraterna tar vart fjärde år - inför varje val - fram en kommunpolitisk handlingsplan. Ett nytt dokument ska formuleras och för att detta ska skildra kommunmedborgarnas vilja, arrangerar man öppna möten på flera orter runt om i kommunen.

Fick diskussion
Eftersom förändringar på Bobinen är aktuella var mötesplatsen ganska naturlig. Någon dagordning var inte spikad utan man ville ha en diskussion. Och det fick man.
Det blev ett givande möte där diskussionerna främst kom att handla om den förändrade äldeomsorgen och där behovet av information återkom gång på gång.
Kommunens majoritet har beslutat om förändring av vårdboendet som är i full gång men informationen har onekligen varit bristfällig.

Frustration
Brist på information och insyn kan skapa stor frustration. S-politikerna kunde säkert också skriva under på det. För de kände sig nog lite tillintetgjorda, för när de började berätta om en minskning av vårdplatser framöver, markerade anställda på Bobinen tydligt, att så redan hade skett.
- En avdelning är redan nedlagd, dundrade en anställd och flera andra markerade en tydlig besvikelse över hur arbetet skötts och vilka konsekvenser det fått, inte minst för de anhöriga och de anställda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om