Idrottsföreningen söker stöd hos kommunen

Saneringsarbetet efter översvämningarna i sporthallen i Mariannelund pågår fortfarande. Att återställa sporthallen i brukbart skick kommer att bli en dyr historia. Nu söker idrottsföreningen i Mariannelund och Hjältevad stöd hos kommunen för att kunna reda ut situationen.

Söndagen den 8 juli vid Mariannelunds sporthall. Skadorna blev omfattande i sporthallen där torkfläktar fortfarande jobbar för högtryck.

Söndagen den 8 juli vid Mariannelunds sporthall. Skadorna blev omfattande i sporthallen där torkfläktar fortfarande jobbar för högtryck.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-08-15 06:09


Den fina sommarkvällen den 7 juli byttes mot regn, ett mäktigt regn som var ihållande och tätt.
Upp till 150 millimeter uppmättes på vissa platser. De små vattendropparna bildade tillsammans enorma krafter när vattendrag, diken och avlopp inte hann att svälja vattenmassorna.
Mariannelunds sporthall var söndagen den 8 juli mer att likna en simhall då 15 centimeter vatten trängde in i alla inneutrymmen på nedre plan, som hall, omklädningsrum, förråd, och kontor.
- Man känner sig maktlös och det känns lite hopplöst. Men det finns folk som kan det här som lugnat mig att det kommer att bli bra, säger HIS/MAIS ordförande Roger Olofsson, några veckor efter översvämningen.

Sanera
I skenet av dagsljuset från en dörr och små lampor går Kenneth Wass från saneringsfirman NBT och kontrollerar situationen i sporthallen.
Stora avfuktningsmaskiner försöker göra sitt jobb på den stora ytan. Fläktarna gör att ett irriterande damm känns i strupen.
Mycket jobb kommer att krävas för att få sporthallen i brukbart skick igen.
- Innerväggarna och isolering har rivits ut 30 till 40 centimeter och golvmattan har tagits bort, beskriver Roger Olofsson.
- Nu försöker man torka limmet så det går att slipa bort, förklarar han.
Egentligen skulle försäsongsträning i innebandy börjat i hallen nu.
- En del tider har vi i stället fått boka i Ingatorp och i Hjältevad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om