Inbrottsvåg sköljer över Eksjö och Vimmerby

Den senaste tiden har en våg av villainbrott ägt rum i Eksjö, Hult och Bruzaholm. Samma fenomen har även drabbat Vimmerby, Södra Vi, Rumskulla och Pelarne. Inbrotten har stora likheter med varandra men något utredningsutbyte mellan polisdistrikten angående inbrotten har ännu inte skett.

Eksjö/Mariannelund2009-10-21 06:35

På sistone har flera villaägare (men även lägenhetsinnehavare) i Eksjötrakten kommit hem och fått se sina hem upp och nedvända.
En stor majoritet har kunnat konstatera att deras pengar och för dem värdefulla smycken, kanske med stora affektionsvärden är borta.

Tio villor
I Eksjö har ett tiotal villor drabbats av inbrott de senaste veckorna. Oftast har tjuven kommit in i fastigheten genom att bryta upp ett fönster på husets baksida.
Tjuvarna har därefter skapat stor oreda genom att de hävt ur byrålådor och garderober på sitt innehåll.
Har det funnits värdeskåp har de brutits upp.
Vid ett av de senaste inbrotten stals guldsmycken till ett värde av cirka 50 000 kronor. De flesta ska ha funnits i ett kassaskåp.
Främst är det kontanter och smycken som stulits, sådant som lätt slinker ner i en väska eller ficka och inte väcker någon uppmärksamhet.
Större saker som utrymmeskrävande platt-tv-apparater och datorer har lämnats kvar.

Bryter upp värdeskåp
- Något som är speciellt för de här inbrotten är att förövarna gett sig på både värde- och dokumentskåp. Mycket tyder på att det handar om samma gärningsmän i de här tio fallen, menar Lasse Häll, som är samordnare av utredningen i Eksjö.
Förutom villor i Eksjö har även någon bostad i Hult och Bruzaholm drabbats.
Flera av inbrotten har ägt rum på kvällstid men i vissa fall har villaägarna varit bortresta och då har man inte alltid kunnat fastställa när inbrotten skett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om