Inga friska granar om 20 år

Många små bäckar gör snart en hel å. På samma sätt kan många små enskilda insatser för miljön göra stora förändringar i sin helhet. Nu går företrädare för en rad föreningar, samfund och organisationer samman i Eksjö för att fokusera på miljö- och klimatfrågor. På söndag visas den prisade filmen " En obekväm sanning" på biografen i Mariannelund.

Eksjö/Mariannelund2008-01-23 07:20

Härom dagen träffades företrädare för Svenska kyrkan, Missionskyrkan, Pingstkyrkan. Storegårdskyrkan, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF, Naturskyddsföreningen, FN-föreningen och Biografföreningen Metropol samt kommunen, för att tillsammans förbereda en rad aktiviteter under våren.
Önskemålet är att fler föreningar av olika slag, ska ansluta sig framöver.
Aktiviteterna får lite av en start på torsdag med att Al Gores prisade film "En obekväm sanning" visas på Metropol i Eksjö. Filmen visas både på eftermiddagen och en gång på kvällen.

Studiecirklar
På söndag eftermiddag har boende i östra kommundelen möjlighet att se filmen då den visas på Biografen i Mariannelund. Inget biljettpris tas ut.
- Jag tycker det är väldigt viktigt att biografen blir fullsatt. Det här är en film alla borde se, säger Arne Svahn som är bosatt utanför Mariannelund.
Arne Svahn är ordförande i Naturskyddsföreningen och har i många år varit starkt engagerad i miljö- och klimatfrågor.
Samarbetet kommer under året bland annat att innebära studiecirklar riktade till olika målgrupper.
Både Studieförbundet Vuxenskolan och ABF planerar kurser medan Naturskyddsföreningen redan hunnit samlas några gånger i Studiefrämjandets regi.
- Vi har ett 70-tal personer engarade i cirklarna. Bland dem finns personal inom bygg- och miljösektorn i kommunen, säger Arne Svahn.
Cirkeln samt en arbetsgrupp bland aktörerna bakom klimataktiviteterna i Eksjö, ska bland annat titta på hur klimatet kommer att förändras på Småländska Höglandet och i Eksjö kommun fram till 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om