Inga tvivel: Pyroman härjar i Mariannelund

Ännu en mordbrand blev natten till torsdagen ett faktum i Mariannelund. Ett uthus sattes i brand på Bergsgatan och i den torra terrängen spred sig elden till en grannfastighet.

För sjätte gången tände någon på en fastighet på Bergsgatan. Uthuset brann ner och även ett uthus hos en granne förstördes.

För sjätte gången tände någon på en fastighet på Bergsgatan. Uthuset brann ner och även ett uthus hos en granne förstördes.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-05-02 04:05


Det har brunnit flitigt på Bergsgatan i Mariannelund den senaste månaden, där någon verkar ha satt fokus på, att radera ut en speciell fastighet.

Sex bränder
Totalt har det nu brunnit sex gånger. Första gången rubricerades det dock som skadegörelse.
Det har till en början handlat om att löv- och skräphögar tagit eld men sedan har det eskalerat och ett nytt brandobjekt har blivit aktuellt varje vecka.
För tre veckor sedan brann friggeboden på fastigheten ner. För två veckor sedan satte någon eld på fasaden på totalt tre platser men grannar såg eldsvådan och räddningstjänsten kunde släcka elden.
I förra veckan lyckades dock pyromanen med sitt uppsåt att tända eld på fastigheten. När branden upptäcktes brann det redan kraftigt.
Fastigheten var snabbt övertänd och räddningstjänsten fick koncentrera sig att försöka rädda närliggande bebyggelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om