Inga vindkraftverk i Kråkshult

Trots att Kråkshult ligger högt är det inte lönsamt att ha vindkraftverk där. Detta var något som politiker och allmänheten nyligen diskuterade på ett möte om Kråkshults framtid.

Eksjö/Mariannelund2007-11-10 05:22

Moderaterna i Eksjö kommun besöker just nu alla orter i kommunen för att få invånarnas syn på framtiden. Efter att tidigare ha besökt Bellö och Ingatorp var det i torsdags Kråkshults tur.
- Kråkshultsborna verkar vara nöja med tillvaron. Kråkshult ligger lite avsides och de har sin föreläsningsförening och sin tysk-svenska förening. Det enda de i stort sätt behövde hjälp med var att måla några fönster till Allégården, säger Göran Modig som var med på mötet.
Vindkraftverk
Under kvällen fanns det förfrågningar när det gällde att utveckla vindkraftverk i Kråkshult, eftersom de ligger så högt.
Men Kråkshult ligger så långt bort för att dra ledningar, plus att det gjorts undersökningar som visat att det inte skulle bli så lönsamt med vindkraftverk i skogen. Detta enligt nya rapporter som handlar om turbulensen i grantopparna i skogarna.
- Det är synd att det inte är lönsamt med vindkraftverk där, tycker Göran Modig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om