Ingatorp blir logistikcentrum

Inte nu men om några årtionden när kommunikationsförutsättningarna förändrats. Då kan området mellan Hjältevad och Ingatorp bli ett logistikcentrum. Det är en av Eksjö kommuns förhoppningar.

Eksjö/Mariannelund2013-08-31 04:06

Vid senaste kommunfullmäktigemötet i torsdags kväll presenterade ansvariga tjänstemän läget för Eksjö kommuns nya översiktsplan. Planen som knådats med bland annat hjälp av allmänna möten på orterna i kommun det senaste året, väntas antas av kommunfullmäktige i slutet av september.

Kul
- Stort engagemang från medborgarna. Det är kul, berättar samhällsbyggnadschef Paul Hultberg även om ett möte i Eksjö måste tas om eftersom det kom för få medborgare. På de andra orterna var uppslutningen bättre.
Översiktsplanen är ett viktigt dokument som beskriver av en kommun tänker göra av sin mark och sitt vatten.

Ryssland
Det handlar bland annat om nya områden för bebyggelse och industri. Ett sådant område är sträckan mellan Hjältevad och Ingatorp längs järnvägen där det redan idag finns stor träindustri.
- Ett spännande område. Det är platt och har goda anslutningar till riksväg 40 och järnvägen. Inte i dagsläget men om 30 till 40 år när vi har färjeförbindelse och järnväg till Ryssland kan det bli ett logistikcentrum för Eksjö kommun, säger planarkitekt Mikael Klasson i sin presentation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om