Ingatorp får en pub

Ingatorp får i dagarna en egen pub. En pub där olika tv-evenemang ska kunna beskådas. Plats blir den före detta handelsboden på Regnbågdsdalens café och guesthouse.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: TT

Eksjö/Mariannelund2018-03-31 12:00

Karina och Gunnel Ekblad flyttade för några år sedan till Ingatorp. De hade då hittat sitt drömhus i det gamla charkuteriet som var till salu.

Lokalerna renoverades och byggdes om och 2015 startade de ett guesthouse, handelsbod och café, vilket på senare tid utökats med bistro och restaurang med alkoholtillstånd.

Lagom till jul stängdes handelsboden för gott och de tog semester från övrig verksamhet.

Hemligt

De har varit mycket hemlighetsfulla med vad som ska bli i den lilla lokalen framöver. Det enda de egentligen gått ut med är att verksamheten ska öppna i nästa vecka.

? Det blir en pub med tv, offentliggör de Regnbågsdalen satsning i den lokal som tidigare var handelsbod.

Det innebär att det blir sport-, filmkvällar och andra tv-evenemang såsom melodifestivalen, beskriver de utbudet där de kommer visa program från kända tv-kanaler. Karaoke kan också bli aktuellt.

Inredningen går lite hand i hand med café och restaurangdelen.

Rustika möbler

? Vi har försökt göra det lite i samma stil men det blir lite råare i puben, säger Gunnel och förklarar att inredningen är en mix av saker de fått av bekanta, köpt på loppis och lite nytt.

Hon pekar på en gitarr som man kan plocka ner och spela på om man vill. Möblerna, rustika trämöbler gjorda av en lokal hantverkare, väntar att komma på plats.

Premiär för puben och övrig verksamhet blir den 3 april. Därefter kommer man ha öppet sex dagar i veckan.

Till sommaren satsar man också, liksom under förra sommaren, på underhållning lite då och då. Först ut är trubaduren Anders Axelsson som gästar Regnbågsdalen den 26 maj.

Karina och Gunnel Ekblad ska även driva Valbackens toppstuga i sommar där de ska driva ett café.

? Arbetat där har legat lite på is eftersom vi inte kommit upp dit på grund av snön, säger de.

Tanken är att man ska öppna första helgen i juni.

? Kanske kan det bli någon helg innan dess om vi hinner, säger de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om