Ingatorpsvy på skylt utsedd – då kommer skylten sättas upp

Ingatorps nya välkomsstkylt är utsedd. Det vinnande bidraget blev en Ingatorpsvy.

Framsidan på skylten.

Framsidan på skylten.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-06-03 13:00

Det har varit en stundtals livlig debatt om välkomstskyltens vara eller inte vara i Ingatorp sedan samhällsföreningen gick ut med att skylten måste bytas då den är sliten.

En del ville byta ut den kaxiga kon vid riksväg 40, andra tyckte att det var självklart att den skulle vara kvar.
Ortsbor bjöds in att lämna förslag och av dem sållades några bidrag ut. Därefter har de som önskat kunnat rösta på sin favorit.

Hur många som röstat vill Göte Dunsäter i samhällsföreningen inte berätta men han säger att det varit ett ”bra antal”. Det vinnande bidraget som kickats in av Therese Johansson fick över hälften av rösterna och var en överlägsen vinnare. På skylten ska det också stå ”Välkommen till Ingatorp. Byn med de vackra vyerna.”

Framsidan visar en Ingatorpsvy. På baksidan kommer ko-rumpan byts ut mot en traktor på väg bort.

Det vinnande bidraget ska presenteras i samband med nationaldagsfirandet i Ingatorp. Då ska samhällsföreningen även överlämna en present till Therese Johansson.

–Nu ska vi se om någon kan göra arbetet. Det blir samma stomme och storlek på skylten men virket byts ut, säger Göte Dunsäter.

När väntas skylten komma upp?
– Vi hoppas så snart som möjligt nu när allt är klart. Helst under sommaren men nog tycker jag den borde komma på plats innan första snöstormen, kommenterar han.

Baksidan på skylten.
Baksidan på skylten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om