Ingen mer julgran i Kråkshult

Kråkshults kyrkby mister sin julgran. Kommunen har beslutat att dra in granen av kostnadsskäl. Men Kråkshultsborna har inget fått veta trots att det bara är dagar kvar till första advent.

Eksjö/Mariannelund2012-11-23 07:26

Lika säkert som att jul nalkas, lika självklart har det varit med en gran vid skolan i Kråkshult.
Kommunen har "i alla tider" satt upp en gran. Granen har skänkts av en privatperson och kommunen har ombesörjt monteringen. Men nu är det slut med det. Kråkshult får bli mörkt.

Inga pengar
- Vi har inte de resurserna att göra allt vi kunnat göra förr. Kråkshult har inte ingått i våra skyldigheter. Jag vet inte hur och varför man har satt upp där. Vi sätter inte upp några granar i ytterområdena på andra ställen. Det måste vara något gammalt som legat kvar. Jag vet inte varför man satt upp i Kråkshult men skulle vi göra det får vi sätta upp överallt. Vi har knappt folk att sköta det vi gör nu. Vi har inga pengar till det när det är neddragningar, säger parkchef Elisabeth Jörgensen.
- Vi sätter upp i Eksjö och Mariannelund och på andra orter sätter samhällsföreningara upp granarna, säger hon.
Ska det bli en gran i Kråkshult framöver får sålunda ortsborna ordna det själva.

Inget fått veta
Att Kråkshults mister sin gran må vara känt på kommunens parkavdelning men Kråkshultsborna själva har inget fått veta, trots att det snart är advent och att många håller hårt vid gamla traditioner.
- Vi har sökt någon men ingen har vetat vem som varit kontaktperson för det, säger Elisabeth Jörgensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om