Den fyra ton stora kolossen med sina rejäla betar gick en promenad förbi centrala Mariannelund. De två personer från cirkusen, bland annat ägaren Diana Rhodin, som följde med såg onekligen ynkligt små ut när de gick jämte elefanten som mäter 290 centimeter i strumplästen. Lite grönt högt upp i trädkronorna smakade bra tyckte elefanten, som knep av en och annan gren med sin snabel, för att därefter mumsande, lunka vidare.
Naturligtvis väckte den udda och respektingivande indiska flanören en viss uppståndelse. Bilister saktade in och folk samlades längs dess väg.
- Vi är ute och gör sådana här promenader varje dag förklarar Carlo Rhodin på cirkusen. Både för att elefanten gillar det och i reklamsyfte.
Om det inte finns några gator som är lämpliga att gå på, kan det bli en tur till skogen eller en sjö. I Mariannelund finns sålunda en fontän på torget och när Micki kom dit gick det lika bra att bada i som i en sjö. Naturligtvis drog badgästen till sig publik och säg de mammor eller pappor som därefter kunde säga nej till ett besök i cirkustältet på Slättvallen ett par timmar senare.
26-åriga Micki, den största indiska elefanten i Europa, har varit hos cirkusägaren Diana Rhodin sedan hon var två år. Från början var de två men det andra djuret blev sjukt och dog för några år sedan.
Diana och elefanten har utvecklat ett speciellt vänskapsband. Det märktes inte minst under föreställningen under kvällen.
Elefanten gjorde en rad spektakulära tricks och med sin storlek kändes cirkusmanegen plötsligt väldigt liten.
Diana och brodern Carlo Rhodin har båda växt upp med cirkuslivet och är den sjunde generationen cirkusartister. Farfar drev Cirkus London, pappa Cirkus Zoo. De har varit engagerade i Cirkus Brazil Jack men har varit utomlands och turnerat de senaste sju åren.
Nu har de valt att starta en helt ny cirkus, Cirkus Rhodin, tillsammans. Den kommer därmed att konkurrera med Cirkus Brazil Jack som drivs av deras bror.
Tillsammans med cikusartister från Bulgarien, England, Italien och Ungern bjöd de under kvällen på en klassisk och traditionell cirkus på Slättvallen med hög kvalité.
Och nog var det spännade och fascinerande för alla barnen, ja de vuxna också, att se alla halsbrytande konster av artister, elefant och hästar.
Ingen vanlig dag
Det var kanske en och annan som gnuggade sig extra i ögonen och undrade över sitt hälsotillstånd när det kom en elefant gående mitt i centrala Mariannelund. Men så var det ingen vanlig dag heller. Cirkusen hade ju kommit till samhället.
En promenadkompis på nära fyra ton och 290 centimeter i strumplästen. Då inger man respekt.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!