Inlåst i nio år

Polisen har anhållit en man som misstänkts för att ha hållit en ms-sjuk kvinna inspärrad i en liten campingstuga i nio år. Stugan ligger vid Wäduren i Bruzaholm.

I den här campingstugan i Bruzaholm hölls den ms-sjuka kvinnan fången i kanske så lång tid som nio år.

I den här campingstugan i Bruzaholm hölls den ms-sjuka kvinnan fången i kanske så lång tid som nio år.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-09-06 04:05


Paret, som är i 60-årsåldern, flyttade till en femton kvadratmeter stor stuga för nio år sedan. Där ska mannen ha misshandlat och kränkt sambon.
I början av förra veckan inledde Polisen en utredning och det hela ska ha börjat med att man misstänkte att en kvinna blivit misshandlad. Misstankarna har funnits ända sedan i vintras.
Efter att ha förhört vittnen togs mannen in för förhör.
Enligt en begäran om offentlig försvarare som lämnades in till tingsrätten i torsdags framgår det att kvinnan kan ha hållits inspärrad i nio år.
Enligt mannen som driver campingen har paret inte betalt hyran på länge. Själv har han aldrig varit inne i stugan och enligt personer från orten ska paret ha stått utanför samhället och inte verkat må så bra.

Väger 30-40 kilo
Kvinnan ska ha blivit allt mer sjuk i ms de senaste åren och paret ska ha dragit sig undan.
Mannen greps hos en vän under stökiga former i onsdags och kvinnan fördes till sjukhuset i Eksjö. Hon mår under omständigheterna bra och läget ska vara stabilt, men hon är svårt medtagen och väger bara mellan 30 och 40 kilo. Hon ligger fortfarande på sjukhus och kunde knappt stå på benen själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om