"Inte klokt att tvångsflytta äldre"

Beskedet från Eksjö kommuns ledning att lägga ner vårdboendet på Bobinen och flytta det till Solgården för att spara pengar i 2012 års budget skapar skarpa protester i Mariannelund.

Eksjö/Mariannelund2011-09-24 04:05

- Mamma är orolig. Mycket orolig, berättar en Mariannelundsbo med familj på Bobinen och beskriver hur många av de gamla Mariannelundsborna är skärrade.
Förslaget att lägga ner vårdboendeavdelningen på Bobinen och flytta den till Solgården, Ingatorp faller inte i god jord i Mariannelund.

Förskräckligt
- Det är inte klokt. Att tvångsförflytta äldre. Det är förskräckligt, menar en anställd på Bobinen och berättar att de boende på Bobinens vårdboende ofta är klara i huvudet även om kroppen i övrigt säger nej. De gamla Mariannelundsborna tycker om att kunna komma till butikerna och vara ute på stan och träffa bekanta för en pratstund.

Kan inte ha bättre
- Bättre vårdboende kan de inte ha, menar den Bobinenanställda och är övertygat om att en nedläggning och flytt till Ingatorp skulle förstöra allt.
Socialchef Ulla Henriksson berättar att detaljerna i budgetförslaget inte är klara. Hon tänker träffa personalen på Bobinen på måndag morgon för ytterligare besked.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om