Inte nöjda med Hatts svar

Britt och Stig Svensson i Värekulla är inte nöjda med svaret från näringsdepartementet angående sina frågor kring den planerade kraftledningen. Nu har de skickat ett nytt brev.

Eksjö/Mariannelund2013-11-08 07:26

Britt och Stig i Värekulla är två av väldigt många fastighetsägare som berörs av den nya kraftledningen på 400 kV-ledning som planeras att byggas av Svenska Kraftnät.
I ett brev till it- och energiminister Ann-Karin Hatt krävde de svar på frågor och bjöd in till en frågestund i Mariannelund, då Svenska Kraftnät i flera fall hänvisat till politiker.

Saknar svar
I svaret beklagar departementet att svaret dröjt. Makarna Svensson anser dock att brevet var väldigt slätstruket och inte gav svar på de frågor de ställt.
- Våra frågor, vår kritik och inbjudan är fortfarande obesvarade, säger Britt Svensson.
I svaret förklaras att kärnkraft kommer att vara en viktig del av svensk elproduktion under överskådlig framtid och att kärnkraftsverk får ersättas när de gamla stängs. Men staten ska inte få subventionera nya kärnkraftssatsningar.
- Kärnkraften uppfyller ett av de viktigaste miljökraven, nämligen låga utsläpp av växthusgaser, står det i brevet.
- "Regeringen utgår från att Svenska Kraftnät agerar så att de på ett affärsmässigt sätt ska förvalta, driva och utveckla ett kostnadseffektivt, driftsäkert och miljöanpassat kraftöverföringssystem", svarar departementet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om