Inte varit i skolan sedan i höstas

Skolinspektionen ingriper mot en skola i östra Eksjö kommun och kräver att kommunen senast den 21 mars vidtar åtgärder så att en elevs rätt till utbildning tillgodoses.

Eksjö/Mariannelund2012-03-09 07:28

Det var i början på februari som det kom till Skolinspektionens kännedom att en elev inte kom till den aktuella skolan. Elevens frånvaro började redan förra årets vårtermin och accelererade sedan snabbt. Skolan såg då till att dennes mentor skjutsade eleven vilket gjorde att eleven var i skolan till och från. När flickan kom till skolan fungerade det bra både under lektionerna och socialt men hon halkade efter i ämnena.

Gick bara tre dagar
När höstterminen började 2011 kom flickan tre dagar i rad men anmälde sig sedan sjuk. Därefter kom hon inte tillbaka till undervisningen.
Enligt Skolinspektionens handlingar ska ingen från skolan ha hört av sig och det var först när en nära anhörig till eleven kontaktade skolan som kommunen agerade.
Det tog dock över en månad, in i november, innan olika parter träffades och en plan upprättades hur eleven skulle komma tillbaka till skolarbetet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om