"Jag ville bara skydda henne"

Bruzaholmsmannen förnekar de brott som han åtalas för. - Jag har försökt ta hand om och hjälpa kvinnan på bästa sätt med anledning av att hon har svårt att hitta hem själv. Det är av denna anledning som vi alltid varit tillsammans, säger mannen.

Bild från stugan där kvinnan hölls instängd. Foto: Polisen.

Bild från stugan där kvinnan hölls instängd. Foto: Polisen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-10-16 06:10


Enligt mannen har kvinnan fått gå vart hon vill och han berättar att han hjälpt henne att komma till sjukhus för sin ms-sjukdom.
- Jag har inte hindrat henne att gå någonstans, jag var bara rädd att hon skulle irra bort sig. Jag var även orolig för jag vet att hon tidigare har haft alkoholproblem. Jag vet att bon har umgåtts med alkoholister, säger han och tillägger att han ville att hon skulle bryta med dessa människor.
- Alkohol, alkohol, alkohol och vad kommer in då, jo sexuellt utnyttjande. Jag menar, hon var och hälsade på några i Mariannelund. XX var ihop med en man i Vimmerby och bodde där tillsammans med honom. De åkte och hälsade på kompisen i Mariannelund och drack där. Trots att XX var ihop med killen, så gick han och hade sex med en annan kvinna medan hon satt kvar i köket. Detta har XX berättat för mig.
Mannen berättar vidare hur han träffade den ms-sjuka kvinnan på ett sjukhus i Västervik och att hon vid den tidpunkten fortfarande bodde i Vimmerby.
- Hon bodde med den där pajsaren, den där alkoholisten i Vimmerby. De separerade senare. Jag tyckte att hon skulle lämna honom och det ville hon också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om