Jobbmässan är fullbokad

- Det är mycket positivt att vi redan nu är fullbokade, säger Marcus Axelsson på Eksjö kommun.

I mars blir det en jobb- och framtidsmässa i Eksjö vilken nu är fullbokad.Foto: Eksjö kommun

I mars blir det en jobb- och framtidsmässa i Eksjö vilken nu är fullbokad.Foto: Eksjö kommun

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-02-16 15:00

Den första mässan för två år sedan kom till efter en diskussion med bland annat tillväxt- och utvecklingsnämnden, styrelsen i eksjö.nu AB, samt med lokala företagare om arbetsgivarnas behov av arbetskraft.

- Det är självklart för oss att hjälpa arbetsgivarna så mycket vi kan genom att skapa en mässa där vi visar upp vårt gemensamma behov för jobbsökare.

Liksom förra gången ska man försöka få studenter från universiteten i Växjö, Linköping och Jönköping att komma till Eksjö och kanske träffa sina nya arbetsgivare.

Två i en

Jobbmässan slås ihop med Framtidsmässan. Det gör att mässan på fredagen den 23 mars fokuserar enbart på elever i årskurs 7 till tredje året på gymnasiet.

- Eleverna får under mässan möjlighet att få information om alla gymnasieprogram som erbjuds i området, samt olika högskole-, universitets-, YH- och folkhögskoleutbildningar. De kan sedan även gå runt bland utställande företag för att på sås sätt se kopplingen mellan utbildning och de arbeten som finns inom vår arbetsregion.

- Vill man till exempel bli sjuksköterska eller svetsare så ska man dels kunna få information om de utbildningar som krävs, och även se att vi på höglandet också söker dessa kompetenser, säger Marcus Axelsson.

Totalt 70 gymnasieprogram kommer att vara representerade.

På lördagen är mässan öppen för allmänheten för att få information från utbildningsanordnare och framtida arbetsgivare.

I år har man också medvetet försökt sudda ut kommungränserna genom att bjuda in lite större område. Det var ett önskemål från studenter efter utvärderingen av förra mässan.

- Vi har valt att bjuda in arbetsgivare från Höglandskommunerna. Det är viktigt att vi visar upp så mycket vi kan inom pendlingsavstånd och kan inte enbart fokusera på kommunens arbetsgivare. Samarbete mellan Höglandskommunerna är nyckel till framgång när det gäller dessa frågor. Tillsammans blir vi riktigt konkurrenskraftiga gentemot större arbetsregioner, menar Marcus Axelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om