Johan Zedig ger ut diktsamling

Nu ska Karamellkokaren Johan Zedig ge ut en diktsamling. Och intäkterna från böckerna går till Cancerfonden. -Jag gillar att skriva. Sen om jag är en poet eller inte det får andra avgöra, säger Johan Zedig.

Johan Zedig ska nu ge ut en diktsamling och till sin hjälp har han haft Simone Kästner.

Johan Zedig ska nu ge ut en diktsamling och till sin hjälp har han haft Simone Kästner.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-07-17 07:01


Johan Zedig har sedan länge skrivit dikter men det var inte förrän han gick med i Facebook som han började publicera dikter offentligt.
- Det var väl de första trevande stegen. När jag var yngre vågade jag inte riktigt visa vad jag skrivit, men nu känner jag att jag kan ta kritik och att det finns personer som kanske inte kommer att gilla dikterna, säger han.

Opublicerade dikter
De flesta av dikterna kommer från Johan Zedigs Facebook-flöde men även ett par helt tidigare opublicerade dikter kommer att finnas med i samlingen.
- Jag tycker att poesi måste få vara gränslös. Jag vill inte skriva på ett visst sätt eller passa in i någon genre. Jag skriver om det jag vill, vare sig det är ett ögonblick, ett möte eller något annat. Jag måste bara få skriva ner det, säger han.
Det var Simone Kästner som tog initiativet till att göra diktsamlingen. Det är hon som har designat, redigerat och valt ut vilka bilder som ska gå med dikterna i boken.
- Jag tycker att Johan är en poet som är väldigt direkt och ärlig, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om