Jönköpings landsting ligger bra till i jämförelse

Jönköpings läns landsting ligger bra till enligt den riksomfattande undersökningen "Öppna jämförelser 2008". Undersökningen visar att tillgängligheten och bemötandet i länet hör till de bästa i landet.

Eksjö/Mariannelund2008-10-08 06:35

Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting har för tredje gången presenterat en jämförelse av landstingets medicinska resultat, patienterfarenheter, tillgänglighet och kostnader i vården.
Syftet är att ge medborgarna information om hur det ser ut i just deras län. Men i första hand är "Öppna jämförelser" till för att förbättra hälso- och sjukvården.
Undersökningen är en beskrivning och inte en analys av läget. Tolkning och värdering görs i respektive landsting.
I undersökningen markeras varje område inom sjukvården med röd, grön eller gul färg. Grön betyder att landstinget ligger bättre till än riksgenomsnittet, rött att de ligger sämre till och gult att landstinget får en mittenplacering.

Bra på bemötande
Landstinget i Jönköpings län har fått mycket grönt, bland annat när det gäller tillgängligheten och bemötandet. De har dessutom låga kostnader.
Jönköpings län ligger på en topplacering när det gäller andelen småbarn som behandlas med rekommenderat penicillin. De hamnar på andra plats när det gäller funktionsförmåga efter stroke och tvåa i landet när det gäller måluppfyllelse för blodsockervärde. De är också snabba med tidiga aborter.
Ett annat positivt resultat är att alla män under 65 år med prostatacancer får så kallad kurativ behandling, vilket beror på att det satsats extra inom just detta område.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om