Jubel i Mariannelund – Apoteket har löst bemanningen

Apoteket har lyckats lösa bemanningsfrågan i Mariannelund mer permanent. Minst ett och halvt år framåt är säkrat. Fredagarna förblir dock verksamheten stängd. Kommer det förbli stängt på fredagar?

Sara Segerstedt, Apotekschef Oskarshamn-Högsby och till höger Ann-Marie Nilsson, som kommer att hjälpa kunderna på Apoteket i Mariannelund från och med juli. Foto: Ivonne Svahn

Sara Segerstedt, Apotekschef Oskarshamn-Högsby och till höger Ann-Marie Nilsson, som kommer att hjälpa kunderna på Apoteket i Mariannelund från och med juli. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-05-30 07:00

För drygt ett år sedan blev det riktigt turbulent. Apoteket drog plötsligt ner sina öppettider drastiskt, för att sedan stänga helt under ett långt sommaruppehåll. Något som fick konsekvenser för kundernas möjligheter att få ut sin medicin och få professionella råd kring denna.

Mariannelundarna var ledsna och besvikna och såg det som Mariannelund nu höll på att mista ännu en mycket betydelsefull verksamhet.

Efter sommaren haltade sig verksamheten fram med begränsade öppettider och platsannonseringen gav inte några resultat.

De senaste månaderna har bemanningen löst sig genom Kholood Wahham, Mjölby, som är en av Apotekets nationella resurser.

Efter sommaren kommer hon att ta sig an ett nytt uppdrag utanför Sölvesborg i Blekinge för att bemanningen ska lösa sig på det apoteket.

Apoteket har dock hela tiden hävdat att man har ambitionen att apoteksservicen ska finnas kvar i Mariannelund.

Och nu har man hittat en mer permanent lösning för Mariannelund.

Ny organisation

Tidigare ingick Apotek Furan i en organisation tillsammans med Hultsfred. Ny byter Mariannelund i stället till den apoteksgrupp där Oskarshamn och Högsby ingår.

Här har personalsituationen löst sig under våren, vilket nu gjort att man har tillräckligt med personal, så att man även kan avsätta en farmaceut till Mariannelund.

- Vi har lite mer folk än Hultsfred till att göra det, säger apotekschef Sara Segerstedt.

Hultsfredsbördiga Ann-Marie Nilsson axlar uppdraget i Mariannelund efter Kholood Wahham.

‑ Jag börjar här den 3 juli, säger hon.

Apotekets regionchef Patrik Karlsson är strålande glad över den mer permanenta lösningen som löser situationen åtminstone ett och halv år framåt.

- Vi har lyckats lösa det och det är vi oerhört glada över, säger han.

Öppettiderna förblir måndag till torsdag, sålunda en dag mindre än innan apotekskrisen slog till på orten.

- Det är de öppettiderna vi utgått från. Sedan om vi har möjlighet, så kommer vi se över det.

Skulle Apoteket även ha öppet på fredagar krävs det ytterligare personal. Det räcker inte med dagens heltidstjänst för att täcka den tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om