Juholt vill inte flytta Ing 2

Håkan Juholt (s) tror på en blocköverskridande överenskommelse när det gäller besparingarna inom Försvaret. 13 juni presenteras ett kostnadsförslag för regeringen. Biträdande partisekreterare Håkan Juholt och riksdagsledamoten Carina Hägg (s) besökte Eksjö Garnison för att diskutera fördelarna med garnisonen. Håkan Juholt inledde det hela med en djup suck. - Vi har inte mycket att säga till om längre.

Håkan Juholt befarar att den snabba beslutsprocessen att banta försvaret kan leda till ogenomtänkta beslut, som inte sparar pengar.

Håkan Juholt befarar att den snabba beslutsprocessen att banta försvaret kan leda till ogenomtänkta beslut, som inte sparar pengar.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-05-15 06:27

Att flytta Försvarets utbildning och verksamhet till storstadsregionerna bara för att det är mest befolkningstätt där, tror inte Håkan Juholt på.
- Det har tidigare visat sig att verksamheten inte har sämre förutsättningar bara för att den är placerad på glesbygd. Tvärtom. Jag tror att attraktionskraften ökar.
- Det här med att flytta verksamheter hur som helst gör mig bekymrad. Det är inte bara att bygga ett hus och börja om. Det ska till ny personal som har den kunskap som finns här i Eksjö också, sa Carina Hägg.
Bägge var överens om att det går att spara pengar på andra sätt än att flytta förband till andra orter.
De bägge socialdemokraterna trodde till och med att en flytt i längden kunde innebära merkostnader så att det i slutändan istället skulle kosta mer än vad som skulle sparas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om