JUST NU: 30-åringen fortsatt försvunnen

Mannen i 30-årsåldern som anmäldes försvunnen söder om Eksjö i går eftermiddag är fortfarande försvunnen. Det meddelar polisen i Jönköpings län strax efter klockan 05 nu på morgonen. Det har under nattten varit flera minusgrader i länet.

Polisen söker sedan i eftermiddags efter en försvunnen man i 30-årsåldern. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Polisen söker sedan i eftermiddags efter en försvunnen man i 30-årsåldern. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Foto: TT (arkivbild)

Eksjö/Mariannelund2017-11-07 21:10

Troligen har mannen setts på cykel under eftermiddagen på vägar i området norr och öster om Skede. Skede ligger nordöst om Vetlanda, enligt polisen.

Det var vid klockan 15:50 på tisdagseftermiddagen som polisen tog emot ett samtal från en person som var orolig för en anställd som verkade ha kommit vilse mellan eksjö och Torsjö.

Mannen, som är i 30-årsåldern, sågs senast klockan 14 då han lämnade gården han arbetar på i Torsjö. Mannen sågs lämna på en rödvit cykel i riktning mot Eksjö. 

Runt klockan 15:30 skickade mannen ett sms där han skrev att han var vilse och har lågt batteri på sin mobiltelefon. Det är det sista spåret efter mannen.

Vid klockan 16:20 började flera polisbilar söka efter mannen på den sträcka han borde färdats, men utan resultat.
Under hela kvällen har sökandet fortsatt med flera patruller och man har sökt av såväl stora som mindre vägar. Polispatruller från hela Jönköpings län och även från delar av Östergötlands län deltar just nu i sökandet.

Polisen har även begärt en positionering av hans mobiltelefon. Sökningen fortsätter med flera polispatruller som söker av större och mindre vägar. 

Man ville även tillkalla en helikopter till platsen för att hjälpa till i sökande, men det omöjliggjordes på grund av dåliga väderförhållanden i Stockholm, där den skulle lyfta från, och på vägen till Småland.

Strax innan klockan 20.00 inkom tips om att mannen kan ha setts cyklandes längs med länsväg 906 vid Hylte. Denna iakttagelse skulle dock ha gjorts flera timmar tidigare, gjordes någon gång efter klockan 14. Platsen stämmer överrens med den plats där mobiltelefonen senast kopplade upp sig mot en mast. 
Polisen har under kvällen därför flyttat sökområdet söderut, runt skogarna kring Hylte. 

Polisen tar tacksamt emot tips och iakttagelser som kan hjälpa till i sökandet efter mannen. Mannen var när han sågs senast klädd i blå täckjacka/parkas, svarta träningsbyxor och lågskor. Han är rakad på huvudet, är normalbygd och cirka 170 cm lång. 

Polisen vädjar till allmänheten att ringa till polisen om man gjort iakttagelser, via 114 14 eller 112.

Väderprognosen för natten pekar på minusgrader i det aktuella området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om