JUST NU: EN ANHÅLLEN FÖR DÖDSMISSHANDELN I MARIANNELUND

En 50-årig man har anhållits efter torsdagskvällens grova misshandel i Mariannelund där den misshandlade mannen avled kort senare. Polisen grep senare under kvällen en 50-årig man för förhör. Han sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död och misshandel.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-02-16 07:36
Det bekräftar polisens presstalesperson i Jönköping, Monica Bergström, för Vimmerby Tidning på fredagsmorgonen.
- Det är vad vi kan säga just nu. Förundersökningen kommer att läggas ut på en ordinarie åklagare under dagen, säger hon.
Polisen larmades strax före 17.30 på torsdagskvällen till en adress i Mariannelund på grund av en pågående misshandel. Vittnen såg hur en man blev slagen av en annan man.
Bara minuter senare kom ett larm till från samma adress. Det handlade om ett hjärtstopp.
Trots insatser från både polis och ambulanspersonal gick det inte att rädda livet på mannen.
Polisen vet ännu inte om mannen dog till en följd av misshandeln, eller om han skulle ha avlidit i alla fall. Det ska en obduktion och den fortsatta utredningen ge svar på.
Vid 19-tiden tog polisen in en 50-årig man för förhör om misshandeln. Mannen anhölls senare av jouråklagare och är nu på sannaolika skäl misstänkt för vållande till annans död och misshandel. Åklagaren har till måndag på sig att besluta om mannen ska begäras häktad.
Den finns inga uppgifter om hur den anhållne ställer sig till misstankarna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om