Kafferep med 50 sorters kakor

Mollusker till kaffet, kan det vara något? Ja, varför inte när det handlar om en naggande god liten chokladkaka med färgglatt strössel på. Bara fantasin satte gränserna när Centrumkyrkan ordnade sitt årliga kafferep.

50 sorters kakor dukades upp i Centrumkyrkan. Från  vänster: Margareta Bengtsson, Marianne Älgevik Melin, Monika Forsberg,  Inger Adolfsson, Solbritt Jonasson, Magdalerna Kronqvist, Lena  Hesselstrand och Karin Karlsson.

50 sorters kakor dukades upp i Centrumkyrkan. Från vänster: Margareta Bengtsson, Marianne Älgevik Melin, Monika Forsberg, Inger Adolfsson, Solbritt Jonasson, Magdalerna Kronqvist, Lena Hesselstrand och Karin Karlsson.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-10-31 07:35


50 sorters kakor stod uppdukade på ett långbord i Centrumkyrkan och fler sorter blev det sannolikt när gästerna strömmade in. Det brukar nämligen vara så att flera av de som kommer har med sig egna bakverk. Men för huvuddelen av läckerheterna svarade som vanligt den bakglada damgruppen inom Centrumkyrkan i Mariannelund.
Hembakat ska det vara förstås, annars finns det egentligen inga gränser för vilka kakor som kan serveras. Hallongrottor, chokladmuffins och och knäckflarn är väl bekant för de flesta, men alla har kanske inte smakat en kaka vid namn jitterbugg eller en rimbo-bulle tidigare?
- Oftast blir det så att man kör med samma sorter från år till år, säger Marianne Älgevik Melin. För min egen del brukar jag oftast baka hallongrottor.

Tionde året
Även om många sorter återkommer från år till år är det förstås alltid lika spännande att se om det dyker upp några nyheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om