Kärlek vid musikstund

Hanna Karlsson från Vimmerby är utbildad inom sång och sjunger oftast på bröllop, dop och begravningar samt gudstjänster.

Hanna Karlsson gav en konsert som genomsyrades av kärlek. Foto: Simone Kästner

Hanna Karlsson gav en konsert som genomsyrades av kärlek. Foto: Simone Kästner

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-16 19:00

Konserten hon gav i Hässleby kyrka den regniga lördagskvällen stod ”I kärlekens tecken” och tog med publiken på en resa genom kärlekens färger som längtan, saknad, vänskap, minnen och kamp.

Ackompanjerad på pianot blev hon av kantor Lage Nilsson som även spelade några solostycken på orgeln som t ex J Bennets Trumpet Voluntary: Larghetto - Allegro och till psalmerna.

Hanna började konserten med B Anderssons Duvemåla hage ur musikalen Kristina från Duvemåla.

Klassiska sommarsånger som En vänlig grönskas rika dräkt av W Ahlén följde och Stings Fields Of Gold sjöng hon i en svensk översättning: På en äng av minnen.

S Nilssons Gabriellas sång var den kärleks kämpande färg.

Hanna har gått en Show/musikalutbildning och sjöng bland annat A Menkens Esmeraldas bön ur musikalen Ringaren i Notre Dame, som med sin bedja om hjälp för svaga och glömda passar så väl in i vår tid.

Min astrakan är Kristina från Duvemålas sång till sitt nyfödda barn efter att familjen har anlänt i Amerika. Sista sången för kvällen var B Anderssons Om han var här ur Chess som beskriver längtan.

Andakten höll kyrkvärd Simone Kästner.

Hanna Karlsson fick varma och långa applåder var tack för fina välstämda och inlevelsefullt sjungna sånger.

Kyrkkaffe under läktaren efteråt avslutade kvällen och erbjöd möjlighet för publiken att tacka Hann en gång toill för sina sånger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om