Kärlekskrank Eksjöläkare åtalas

Den läkare som ofredat en kvinnlig sjuksköterska på Höglandssjukhuset i Eksjö ställs nu inför rätta för en lång rad ofredanden och överträdelser av besöksförbud.

Eksjö/Mariannelund2010-10-15 06:20

Läkaren träffade kvinnan 2007 när de båda jobbade på Höglandssjukhuset i Eksjö. Han var tillfälligt anställd på en avdelning. Han började att uppvakta den 30 år yngre kollegan men hon avisade honom bestämt. När han inte verkade förstå konfronterade hon läkaren inför sina kollegor vid ronden. Hon förklarade att hon inte var intresserad.

Stängde av mejl
Läkaren bad om ursäkt men fortsatte "uppvaktningen", som av kvinnan upplevdes, som allt mer obehaglig. Några månader senare undrade han om hon ville gifta sig med honom. Trots att hon förklarade att hon "absolut inte ville ha något mer med honom att göra" fortsatte mannen att söka kontakt. När mejlen börjat innehålla sexuella anspelningar stängde sjukhuset av hennes mejl.
Sedan något år tillbaka är det bara Polisen som läser hans mejl.

Besöksförbud
Läkaren polisanmäldes och fick besöksförbud men trots det har han på olika sätt försökt att kontakta kvinnan, vilket gjort att hennes vardagliga liv begränsats betydligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om