Klart: Kommunen anställer två nya chefer

Rekryteringarna av ny socialchef och ny personalchef till Eksjö kommun är avslutade. Bland flera välmeriterade kandidater står det nu klart att Patrik Karlsson kommer att ta vid som socialchef och att Malin Claesson kommer att ta vid som personalchef.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-12-28 10:59
Patrik Karlsson är bosatt i Ydre och har lång erfarenhet av att arbeta som ledare vid både kommunala verksamheter och inom landstinget. Patrik kommer närmast från tjänsten som verksamhetschef vid Kvinnokliniken i Norrköping och har även arbetat som äldreomsorgschef i Tranås kommun, samt vårdenhetschef vid Region Östergötland.
Malin Claesson är bosatt i Eksjö och har utbildat sig inom hälsa, arbetsmiljö och HR, samt har ledarerfarenhet från nuvarande anställning. Malin kommer närmast från tjänsten som HR-chef vid Höglandets Räddningstjänstförbund och har även arbetat som HR-konsult vid Vetlanda kommun.
- Jag är mycket nöjd med båda dessa rekryteringar. Patriks ledarskapsförmåga och tidigare erfarenheter kommer på ett bra sätt att ta över efter nuvarande socialchef Ulla Henriksson. Malin är både drivande och eftertänksam och kommer som personalchef att bli en stor tillgång för alla anställda vid Eksjö kommun, menar Tord du Rietz, kommundirektör.
Tillsättandet av tjänsterna har skett i dialog med politiken, förvaltningsledning, underställda chefer och medarbetare, samt fackliga organisationer.
Både Patrik Karlsson och Malin Claesson kommer att tillträda sina tjänster under våren 2018.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om