Klimatdag med kändisar

I samband med den globala klimatmanifestationen Earth Hour, firas Eksjödagen på Stadshotellet och Stora torget. Tanken är att det ska bli någon form av samarbete.

Eksjö/Mariannelund2009-02-20 07:25

Earth Hour innebär att länder, kommuner, företag och privatpersoner släcker en timma för miljön. Det är en symbolisk gest för att visa att man gemensamt engagerar sig i klimatfrågan.
Den 28 mars arrangeras inte bara Earth Hour i hela världen. Samma dag infaller även Eksjödagen. Tanken är att det ska bli stort pådrag på Eksjö Stadshotell, då Fiesta Eksjö med Håkan Waxegård i spetsen ska locka kända artister till staden. Föreläsningar och underhållning av olika slag utlovas under tretton timmar.
- Håkan Waxegård tyckte att det lät som en kul idé att göra något gemensamt. Kanske kan han locka en artist som gör något för klimatet till Eksjö, hoppas Kurt Jansson på samhällsbyggnadssektor på Eksjö kommun.
Tanken är att alla lampor runt Stora torget ska släckas ner den 28 mars. Exakt hur mycket som ska släckas ner i Eksjö kommun mellan halv nio och halv tio den aktuella kvällen är inte klart än.
I samband med att Eksjö släcker ljusen på kvällen kommer det troligen att bli någon form av klimattal. Bengt Koltman, ledare för kommunens klimatnätverk, kommer också att inbjuda folk att delta i nätverket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om