Knatteinnebandy i Mariannelund

Igår spelades det knatteinnebandy i idrottshallen i Mariannelund. Innebandyn, som riktade sig till pojkar och flickor från förskolan och upp till årskurs fyra, lockade 20 spelare. Alla fick var sitt deltagardiplom.

Eksjö/Mariannelund2008-03-28 07:18

Knatteligan ordnades via MAIS innebandy genom Idrottslyftet. Regeringen har avsatt 500 miljoner kronor till Idrottslyftet, som är regeringens satsning på idrottens barn- och ungdomsverksamhet.
- Vi tyckte att det började bli tunt med ungdomar som spelar innebandy, så därför bestämde vi oss för att ordna knatteinnebandy för barnen på påsklovet, berättar Ann-Charlott Svensson.

Många nybörjare
Bara tre av de 20 spelare som deltog i knatteinnebandyn igår spelar i lag. De andra kanske blir lockade att börja efter att ha fått prova på det. Flera av dem har syskon eller föräldrar som på något sätt är engagerade i idrotten.
- Syftet är att barnen ska få ha roligt och kanske kan vi locka föräldrar som vill starta upp något lag, säger Ann-Charlott Svensson.
Innebandyspelare från F14 och F11 hjälpte till under dagen. F14 delade upp sig och hade hand om var sitt av de fyra lagen som knattarna var indelade i. Alla knattelag mötte alla. F14 höll i uppvärmningen och olika övningar för knattelagen.
Varje lag fick också välja sitt egna namn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om