Knytkalas i Folkets Hus i Mariannelund

Enligt tradition arrangerades det ett knytkalas på nyårsafton i Folkets Hus i Mariannelund. Det här året för 18:e gången. Det brukar komma runt 95 till 100 personer, men vi fick ganska många återbud på grund av den härjande vinterkräksjukan. I kväll har vi 65 gäster, säger Sune Nilsson, han som är ordförande i Mariannelunds Dansförening och Gun-Britt Olaison, hon som är kassör i samma förening. Mariannelunds Dansföreningen står för arrangemanget och det blev mycket dans den här kvällen förstås.

Glada människor, musik och dans på nyårsaftonens knytkalas på Folkets Hus i Mariannelund.

Glada människor, musik och dans på nyårsaftonens knytkalas på Folkets Hus i Mariannelund.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-01-02 08:08


De flesta är Mariannelundsbor, men vi har gäster som kommer från Öland, Linköping, Åtvidaberg, Kristdala, Hultsfred, Eksjö och det lilla Lönneberga, säger Gun-Britt.
Bandet "Gott och Blandat", från Ingatorp, med Anders Hall och Anders Lundberg har spelat under alla dem 18 år som nyårskalaset arrangerades. De har alltid varit med, säger Gun-Britt och det är jätteroligt. Så det ska vara på ett knytkalas tar alla med sin egen mat och dricka och så gjorde dem. Då alla hade ätit färdigt var det dags att dansa. Bandet "Gott och Blandat" körde igång med en låt som heter "Ger mig tid att få älska dig". Kramgoda danslåtar, de blev det.
Dansgolvet fyllde sig snabbt med danssugna människor. Sune Nilsson dansade inte i början. Nej, han höll på med halkbekämpning. Det gäller inte bara på gatorna utomhus, utan också på dansbanan. Sune sprider torkade kaffe-pulver på dansgolvet. -Det är halt här vet du!, säger han. Sen kunde alla dansa lite mer avslappnad och bandet spelade "Please release me" och "En kväll med mig".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om